Aangepast zoeken

Lenen doorlopend krediet

Een doorlopend krediet betekent niks anders als een belofte met een financiele instelling dat er tot een vooraf afgeproken bedrag (de kredietlimiet), geld mag worden geleend of direct geld opgenomen kan worden. Een doorlopend krediet kan je zien als een soort doorlopende lening. Het geld dat geleend wordt moet binnen de afgesproken termijn, inclusief rente afbetaald worden. Je spreekt een maand-limiet en een percentage rente af waarbinnen je kan lenen. Gangbare percentages zijn 2 tot 1 procent per maand. De rente doorlopend krediet is gedurende de looptijd variabel.

Goedkoopste doorlopend krediet vergelijk de mogelijkheden.

Omdat de rente doorlopend krediet vaak fluctuerend is biedt het geen garantie, daarom is de rente doorlopend krediet vergelijken belangrijk om zo voor jouw de goedkoopste doorlopend krediet te vinden.

WOZ krediet

WOZ krediet betekent in het kort Wetwaardering Onroerende Zaken. Een WOZ krediet is vergelijkbaar met een voordelig doorlopend krediet. De enige voorwaarde is dat u een huisbezitter bent. De WOZ waarde van uw huis afgezet tegen uw hypotheek en het leenbedrag vormen voor de kredietverstrekkers een zekere waarborg, wat betekent dat u deze vorm van een lening kan afsluiten tegen een lagere rente. Een WOZ krediet kent een variabele rente. Een WOZ krediet biedt wel de voordelen, maar niet de nadelen van een tweede hypotheek. Voordat u een WOZ krediet afsluit is het verstandig om uitgebreide vergelijkingen te maken tussen de verschillende aanbieders.

Geen verplichting om het WOZ krediet te besteden aan je huis

De voordelen van een voordelig doorlopend krediet zoals de WOZ krediet, is dat je niet verplicht bent om het geld te besteden aan waardevermeerdering aan je huis. Lenen met doorlopend krediet betekent gewoon die mooie boot kunnen kopen of een geheel nieuw interieur of bijvoorbeeld die lekkere droomvakantie.

Goedkoopste doorlopend krediet

Een voordelig doorlopend krediet oversluiten biedt je de financiŽle ruimte die je nodig hebt. Daarnaast kan je altijd flexibel over je geld beschikken. Voordelig doorlopend krediet aflossen en weer opnemen. Lenen doorlopend krediet geeft financiŽle vrijheid. Met een goedkoop doorlopend krediet zonder BKR toetsing bouw je een buffer in voor je uitgaven. Is een maand iets duurder uitgevallen dan gepland, dan kun je gebruik maken van een goedkoop doorlopend krediet zoals de WOZ krediet.

Dat is het gemak van een WOZ Krediet

Laat je goed informeren voordat je gaat lenen via doorlopend krediet en kies de goedkoopste doorlopend krediet vorm die er is.

Consumptief krediet de voor en nadelen

Doordat je de afgeloste bedragen ook boetevrij mag opnemen is de werkelijke looptijd moeilijk vast te stellen. Afgeloste bedragen kan je weer eenvoudig opnemen. Je mag bij een consumptief krediet boetevrij aflossen. De rente is relatief laag bij een consumptief krediet.

Om gewoon geld achter de hand te hebben leen je een consumptief krediet

De term Consumptief krediet wordt gebrukit door banken en kredietverstrekkers voor vormen van krediet die wordt gebruikt voor de aanschaf van spullen en goederen die een beperkt houdbaarheid hebben.

Doorlopend krediet zonder bkr toetsing?

Als je een negatieve BKR registratie hebt wordt het afsluiten van een doorlopend krediet lastig maar niet onmogelijk. Er zijn genoeg mogelijkheden om toch een doorlopend krediet zonder BKR toetsing af te sluiten.

  • Vraag bij een krediet vergelijkings site meerdere offerters aan en vergelijk de rente doorlopend krediet verstrekkers.
  • Ga niet meteen een al te hoog doorlopend krediet lenen Dit kan altijd nog verhoogd worden als je doorlopend krediet goedgekeurd is.

Maak een tabel of overzicht van de rentetarieven en de voorwaarden van elk doorlopend krediet. Probeer dan offertes aan te vragen bij de meest aantrekkelijke aanbieders. Let op! over een doorlopend krediet zonder BKR toetsing wordt meer rente berekend.

Een goedkoop doorlopend krediet afsluiten zonder BKR toetsing